Proteiinismoothie aterian korvikkeena – Lue reseptit

Jos tuntuu että on aika keventää oloa mutta et ole varma mistä aloittaa, tästä artikkelista löydät vinkkejä liikkeelle lähtöön. Kotitekoiset smoothiet ovat helppoja ja herkullisia välipaloja joita käytetään myös korvaamaan aterioita. Matka kohti kapeampaa vyötäröä voi alkaa myös vaihtamalla herkkuja kuten pullat, kakut ja makkaraleivät muihin, terveellisempiin herkkuihin. Alkuun pääsemiseen tarvitset vain blenderin – parhaita ovat smoothie -sekoittimet joihin kytketään urheilujuomapullo tai pieni, kahvallinen kannu kiinni blendauksen ajaksi.

Aikuinen tarvitsee proteiinia noin kaksi grammaa yhtä painokiloaan kohti. Mikäli haluat rajoittaa herkkuleipien syömistä ja muita salaisia jääkaapilla käyntejäsi, on paras huolehtia riittävästä proteiinin saannista. Proteiini aiheuttaa kylläisyyden tunnetta ja on tärkeää myös lihasten uusiutumiselle. Vaikka mehupaastot saattavatkin vaikuttaa auttavan niitä joilla pää pysyy kylmänä kovankin nälän kurniessa, ruokavalion keventämisen ei tarvitse olla kurjaa. Vaihtamalla välipaloja proteiini –smoothieihin, pidät itsesi kylläisenä ja saat ujutat samalla runsaasti vitamiineja sisältäviä, herkullisia marjoja takaisin ruokavalioosi. Maidon herasta valmistetun heraproteiinin on todettu tieteellisissä kokeissa toimivan tehokkaimmin ja sitä löytää muun muassa luontaistuotekaupoista ja joistain supermarketeista sekä urheiluliikkeistä.

Tutkimustulokset osoittavat että proteiinin riittävä saanti kuluttaa enemmän energiaa rasvoihin ja hiilihydraatteihin verrattuna. Tästä syystä täyttävä herkku –smoothie on useimmista jääkaapeista löytyviä voileipätarvikkeita ja kahvipullia parempi vaihtoehto keventäjille. Lisäksi hyvälaatuisia proteiinivalmisteita suositellaan nautittavaksi liikuntasuoritusta ennen tai jälkeen, jotta lihakset saavat oikeanlaista ravinnetta rakennusaineeksi.

Valmistaaksesi alla olevat smoothiet, lisää vain ainekset blenderiin ja sekoita noin neljä sekuntia.

Berry Blast

  • Mansikan makuista proteiinijauhetta (annostele pussin ohjeen mukaan)
  • 1 dl pakastemarjoja
  • 3 dl vettä tai täysomenamehua

Kiivi –kiva

  • Maustamatonta proteiinijauhetta
  • 1 kiivi
  • 1 dl pakastettuja karviaisia tai muita vaaleita tai vihreitä marjoja
  • 3dl vettä tai täysomenamehua