Kuntosalietiketti – miten salilla käyttäydytään?

Ensi kertaa kuntosalilla

Oletko innostunut lähtemään ensimmäistä kertaa kuntosalille? Vai onko viime kerrasta niin pitkä aika että pieni kertaus ei olisi pahitteeksi? Olemme kaikki kokeilleet asioita ensimmäistä kertaa ja kunhan menee paikalle, on se jo tärkeämpää kuin erilaisten käyttäytymissääntöjen muistelu. Mikäli kuitenkin olet kiinnostunut kuulemaan mitä ovat kuntosalilla käymisen hyvät tavat ja mitä ei kannata tehdä, lue lisää tästä artikkelista.

Hyvät tavat

Saapuessamme vapaiden painojen alueelle on mukavaa päästä heti treeniin käsiksi. Tässä auttaa jos painot on aseteltu sinne missä ne oikeastikin asuvat. Jos otat painokiekkoja omaan treeniisi, palauta ne niiden oikeille paikoille jotta seuraavakin pääsee saman tien hommiin.

Ruuhka-aikaan salilla pääsee välillä neuvottelemaan laitteiden käytöstä. Jos huomaat että joku hiippailee laitteesi lähellä, kysy haluaako hän tehdä settinsä sillä välin kun itse palaudut sarjojen välissä. Tämä vuorottelu toimii yleensä hyvin jos painot on nopeasti säädettävissä, kuten esimerkiksi jalkaprässissä. Jos taas olet keräillyt isomman määrän painoja maastavetotankoon, vuorottelu vieraan kanssa on hankalaa koska nostatte todennäköisesti eri määrän kiloja.

Älä tee näin

Monet kuntosalit huolehtivat siitä että lattiat pysyvät puhtaina mutta etenkin loskan ja hiekotuksen aikaan kiviä ja mutaa kantautuu sisään enemmän kuin on toivottua. On siis erittäin suositeltavaa tuoda mukanaan puhtaat, vain sisäkäyttöön tarkoitetut lenkkarit jotka tukevat jalkaa hyvin.

Palautusjuomat ja proteiinipirtelöt kuuluvat monen treenaajan ruokavalioon ja niistä on todistetusti hyötyä kunhan käyttää laadukkaita tuotteita. Vähemmän suotavaa taas on jos viemäri menee tukkeeseen näistä juomista. Sheikkerin sisältöä ei kannata kaataa juomalähteeseen tai WC:n käsialtaaseen etenkin jos siinä on paljon paakkuja.

On mahtava tunne kun hiki lentää ja painot nousee. Mutta muista ajatella myös treenitovereitasi. Emme mielellämme istahda laitteeseen jonka selkänojassa valuu pitkä noro toisen hikeä. Pyyhi vähintäänkin omat hikesi pois laitteesta käytön jälkeen, monet saleista tarjoavat myös desinfiointiaineita suihkupullossa jotka voi sitten pyyhkäistä pois paperilla. Näin osoitat huomaavaisuutta toisia treenaajia kohtaan.