Ovatko seksilelut turvallisia?

Ensiostajaa saattaa askarruttaa moni kysymys seksileluihin liittyen. Tavallisia kysymyksiä ovat muun muassa mistä niitä voi ostaa, menisinkö kivijalkakauppaan, tuleekohan tuttuja vastaan, mitä sitä ostaisi, minkä kokoisia, näköisiä ja värisiä välineitä on olemassa? Mitä mikäkin vempain tekee? Ostaisinko mieluummin netistä ja mitä jos käytän seksilelujen nettikauppaa, näkeekö postin jakaja ja naapurit missä olen asioinut paketin päältä? Moniin näihin kysymyksiin saa vastauksen tekemällä ensimmäisen tilauksensa tai astelemalla perinteiseen kivijalkakauppaan. Tässä artikkelissa keskustellaan seksilelujen turvallisuudesta.

Mistä tiedän että seksileluni on turvallinen

Seksilelut ovat yleensä turvallisia etenkin jos ne on ostettu EU:n sisältä. Tärkeimpiä turvallisuuteen liittyviä kysymyksiä on niiden hygieenisyys. Mikäli ostat seksilelut vain omaan käyttöösi ja sinulla on tapana huolehtia henkilökohtaisesta hygieniastasi hyvin, seksilelut ovat erittäin turvallisia. On kuitenkin hyvä muistaa että seksilelut voivat välittää sukupuoliteitse levittyviä tartuntoja jos ne jaetaan toisen henkilön kanssa. Niin kuin et harrastaisi seksiä tuntemattoman kanssa ilman suojaa, et myöskään ottaisi käytettyä seksilelua tuntemattomalta vastaan.

Mikäli harrastat seksiä usean kumppanin kanssa, on hyvä pitää kumppaneiden kanssa käytettävät lelut erillään. Seksilelun pinta on hyvä tutkia säännöllisesti sillä halkeamat ja naarmut saattavat piilotella pöpöjä joita paljas silmä ei erota.

Jotkut ihmiset saattavat olla myös allergisia seksileluille tietämättään. Esimerkiksi lateksiallergia saattaa aiheuttaa oireita silloin kun käytössä on lateksipintaisia seksileluja.

Miten seksilelut puhdistetaan

Seksileluille paras puhdistustapa riippuu niiden valmistusmateriaalista sekä siitä onko lelussa sisällä pattereita vai ei. Seksilelujen mukana tulee hoito-ohjeet jos hankit ostoksesi luotettavasta paikasta. Nyrkkisääntönä voisi pitää että lelut kannattaa pestä lämpimällä vedellä ja saippualla jokaisen käytön jälkeen. Lelu tulee pestä myös kesken käytön mikäli sille on hygieninen tarve.
Seksilelut ovat Suomessa erittäin turvallisia käyttää ja niiden kaupasta osto sekä netistä tilaaminen on diskreettiä. Muista huolehtia lelujesi hygieniasta jolloin et aiheuta itsellesi turhaa murhetta.